Kids en Ouders

Begeleiding Kinderen en emoties

Als kindercoach in Voerendaal begeleid ik kinderen in het omgaan met hun emoties. Als ouder of opvoeder is het onze verantwoordelijkheid om hen hierbij te ondersteunen. Tijdens de cruciale jaren tussen 0 en 15e jaar kunnen er veel emotionele blokkades ontstaan. Hoewel we kinderen niet volledig kunnen beschermen tegen de uitdagingen van het leven, kunnen we hen wel leren hoe ze emoties kunnen benoemen, herkennen en accepteren. Als kindercoach in Voerendaal help ik kinderen en begeleid ik ouders om de functie en boodschap van emoties te begrijpen, zodat ze sterker en veerkrachtiger worden.

Wat je rol als ouder is, in het omgaan met emoties, ervaar je in 1 van de 4 workshops van SOS Kinderen en emoties.

Heb je als ouder hulp nodig bij het omgaan met een bepaalde emotie van je kind? Boek dan een persoonlijke sessie over een thema naar keuze. Deze sessies zijn beschikbaar in mijn webshop. Na inschrijving neem ik contact met jou op en plannen we een afspraak wanneer het jou uitkomt!

‘Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en ze hebben jou daarbij nodig!’

Dit is het motto van SOS kinderen en emoties. De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig, praktisch en in huiselijke sfeer. In mijn praktijk ruimte in Voerendaal komen we samen met ouders en verzorgers. Tijdens de workshops ervaar je de 4 basis emoties en wat kinderen daarover te leren hebben. De workshops zorgen voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag. De workshops vinden plaats in kleine groepen, zodat er ruimte is voor het delen van ‘persoonlijke’ ervaringen en vragen.

Wil je meer weten over SOS kinderen en emoties? Bekijk dan de website:

Ouderworkshops – SOS kinderen en emoties (sos-kinderenenemoties.nl)

Individuele kinderbegeleiding HSP (hooggevoelige en hoogsensitieve kinderen)

Ongeveer één op de vijf mensen is hooggevoelig. Enkele kenmerken hiervan zijn het intens beleven van gevoelens, dromerig zijn, moeite hebben met drukte en problemen met in slaap komen. In omgevingen met veel prikkels kan dit leiden tot overprikkeling. Bij individuele begeleiding van kinderen die moeite hebben met dergelijke prikkels, is het omgaan met emoties en het ontladen van emoties van groot belang. Overprikkeling kan zich uiten in woede, maar ook in onzekerheid of faalangst. Als kindercoach richt ik me op het omgaan met emoties en werk ik aan de weerbaarheid van het kind. In mijn praktijk in Voerendaal begeleid ik kinderen met behulp van leuke spelvormen, waarbij ze worden meegenomen in de wereld van emoties. De spelvormen en technieken zijn aangepast aan de leeftijd van het kind.

Tijdens de kinderbegeleiding bied ik een positief en ondersteunend traject. Na de intake kunt u kiezen voor een eenmalige sessie of meerdere sessies boeken. Tijdens deze individuele behandeling wordt ingespeeld op de belangrijkste hulpvraag. Het kind krijgt handvatten aangereikt die direct toepasbaar zijn, zodat het snel resultaat kan boeken.

Individuele ouderbegeleiding

Tevens bied ik individuele ouderbegeleiding aan op het gebied van emoties. Als kindercoach help ik ouders om hun kinderen te ondersteunen bij het omgaan met emoties, of het nu gaat om hooggevoelige kinderen of kinderen die boosheid of onzekerheid ervaren. Alle kinderen kunnen moeite hebben met het verwerken van emoties. In mijn praktijk in Voerendaal werk ik aan zowel het omgaan met emoties als aan de weerbaarheid van het kind. Met praktische informatie, handvatten en tools help ik jou als ouder om het opvoeden gemakkelijker te maken.

In mijn webshop kun je individuele sessies boeken op een thema naar keuze: Boos, Bang, Bedroefd, of HSP (hooggevoelig/hoogsensitief).

Ben je benieuwd of jouw kind hoogsensitief of hooggevoelig is?

Via onderstaande button kunt u de vragenlijst gratis opvragen in het contact formulier, waarna ik een gratis advies per mail verstrek.

NEI therapie en kindercoaching

Er kan ook voor kindertherapie gekozen worden. Neuro emotionele integratie bij kinderen is mogelijk vanaf alle leeftijden. Voor meer informatie over wat deze therapie inhoud, bekijk het kopje NEI.
Kinderen van 0 tot 8 jaar worden behandeld via de ouder. Omdat het energetisch werk betreft, hoeft het kind hier niet bij aanwezig te zijn. Vanaf 9 jaar kan het kind zelf getest worden. Vanaf 12 jaar wordt er om een mondelinge toestemming van het kind gevraagd.